Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Η ψηφιακή τηλεόραση έρχεται στην Αττικη

Η ψηφιακή τηλεόραση είναι γεγονός και στην Αττική. Μετά το Πάσχα το αργότερο, ο ψηφιακός πάροχος Digea των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας θα προσφέρει τις υπηρεσείες του και στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου. Αυτό σημαίνει ότι τα προγράμματα των τηλεοπτικών σταθμών Alpha, ANT1, Mega, Star, Alter, Σκάι και Μακεδονία TV θα μεταδίδονται ψηφιακά, χωρίς παρεμβολές, με κρυστάλλινη εικόνα και αψεγάδιαστο ήχο.
Τα προγράμματα είναι ελέυθερης λήψης, δεν απαιτείται συνδρομή και όσοι διαθέτουν τις νέου τύπου τηλεοράσεις με ψηφιακή τεχνολογία θα περάσουν αυτομάτως στην ψηφιακή τηλεοπτική εποχή. Σε αντίθετη περίπτωση, απαιτείται η απόκτηση ενός αποκωδικοποιητή ανάλογης ψηφιακής τεχνολογίας, το οποίο ήδη διατίθενται στο εμπόριο με τιμή να κυμαίνεται από 49 ευρώ και να κλιμακώνεται ανάλογα με τον επιπλέον εξοπλισμό που διαθέτει.Η σύνδεση του αποκωδικοποιητή είναι τόσο απλή που δεν απαιτείται η συνδρομή κάποιου εξειδικευμένου τεχνικού. O αποκωδικοποιητής αυτός θα τοποθετείται μεταξύ του καλωδίου της κεραίας της τηλεόρασης και της τηλεοπτικής συσκευής.
Έως τον Ιούνιο οι υπηρεσίες της Digea, της ψηφιακής τηλεόρασης θα επεκταθούν σε Λάρισα και Πάτρα. Η νέα αυτή τεχνολογία υποσχέται πανελλήνια κάλυψη εξαλείφοντας προβλήματα, όπως μειωμένο ή κακής ποιότητας σήμα, που δημιουργούσε στην αναλογική τηλεόραση. Ολοκληρώνοντας, να σημειώσουμε ότι η μετάβαση σχεδιάζεται ώστε να εξελίσσεται παράλληλα με την ΕΡΤ για την ελαχιστοποίηση πιθανής σύγχυσης του κοινού.


Γιώτα Μωραΐτη

1 σχόλιο:

  1. έχω μάθει πως αν δεν προμηθευτούμε τον αποκωδικοποιητή του ψηφιακού σήματος , πως θα βλέπουμε με χιόνια στους δέκτες μας... πρέπει απαραίτητα να τον προμηθευτούμε όλοι! (και εγώ εντωμεταξύ έχω μια τηλεορασίτσα 14 ιντσών, που στην τελική δεν έχω τη δυνατότητα να δω με ψηφιακό σήμα αλλά...τι να γίνει...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή