Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Η Αθήνα φοράει τα γιορτινά της

Με σύνθημα «φως και χρώμα»
η Αθήνα υποδέχεται τα φετινά
Χριστούγεννα. Η φωταγώγηση
του χριστουγεννιάτικου δέντρου
έγινε με ένα εντυπωσιακό σόου
στο Σύνταγμα. Οι χριστουγεννιάτικες
εκδηλώσεις αναλαμβάνουν να μας
ταξιδέψουν και φέτος σε μαγικά
Χριστούγεννα...

Με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη Πλατεία Συντάγατος και με ένα εντυπωσιακό σόου από βροχή πυροτεχνημάτων ξεκίνησαν επισήμως το βράδυ της περασμένης Παρασκευής 11 Δεκεμβρίου στις 20:00 το βράδυ, οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η εκδήλωση συνοδεύτικε μουσικά από την Φιλαρμινική Ορχήστρα και το συγκρότημα De Stijl των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων, κάτω από την καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιώργου Κατσαρού. Το φετινό χριστουγεννιάτικο δέντρο έχει μια ιδιαιτερότητα, είναι οικολογικό, καθώς αποτελείται από 250 μικρά έλατα τα οποία θα μεταφυτευθούν μετά τις γιορτές στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής.
Την έναρξη των εκδηλώσεων κύρηξε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης, καλώντας όλους τους πολίτες να μοιράσουν αισιοδοξία, συμπαράσταση και πολύ αγάπη προκειμένου να μπορέσουν όλοι να ζήσουν το πραγματικό πνεύμα των Χριστουγέννων. Να σημειώσουμε ότι ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους εργάστηκαν στο Δήμο ώστε η πρωτεύουσα να φορέσει τα γιορτινά της και ιδιαιτέρως τους εργαζόμενους στο ηλεκτρολογικό και στην καθαριότητα.
Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις δεν σταματούν εδώ. Το Σύνταγμα, το Ζάππειο ο Εθνικός Κήπος και η Πλατεία Κοτζιά ντίνονται γιορτινά και καλούν μικρούς και μεγάλους να απολάυσουν την μαγική εικόνα των Χριστουγέννων μέσα από τις πλούσιες εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Αθηναίων.
Συγκεκριίμενα, στην Πλατεία Συντάγματος, γιορτινά φωτιστικά πλαισιώνουν το χώρο και «καλωσορίζουν» τους περαστικούς, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιούνται προβολές πάνω στα κτίρια της πλατείας.
Επόμενος γιορτινός χώρος είναι το Ζάππειο, το οποίο μεταμορφώνεται, κατακλύζεται από μουσικές, θέταρο και καρουσέλ, μεταφεροντάς μας το χαρμόσυνο χριστουγεννιάτικο μήνυμα με παραστάσεις και συγχορδίες. Μια σκηνή μουσικών και θεατρικών παραμυθιών και το καρουσέλ προσκαλούν μικρούς και μεγάλους φίλους σ’ έναν μαγικό κόσμο με έγχορδα, παιχνιδιάρικα πνευστά και φασαριόζικα κρουστά δημιουργώντας πολυφωνίες, χριστουγεννιάτικες αρμονίες και σκηνικά.
Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 6 Ιανουαρίου 2010 οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 10 το πρωί έως και τις τις 9 το βράδυ. Ο Εθνικός Κήπος μας ανοίγει για ακόμη μια φορά την αγκαλιά του προκειμένου να υποδεχτεί τους μικρούς πολίτες της Αθήνας και να τους οδηγήσει σ’ ένα παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο ταξίδι ανακάλυψης. Σκανδαλιάρικα ξωτικά οδηγούν τα παιδιά στα σπιτάκια του χριστουγεννιάτικου Δάσους της Γης για να τους δείξουν τις γιορτές σε ολόκληρο τον κόσμο. Μέσα σ’ ένα φωτισμένο Κήπο, τα παιδιά ταξιδεύουν από τη γνώση στη διασκέδαση, στολίζουν τα δέντρα με δικά τους χειροποιήτα στολίδια, παίζουν μουσική, μεταμορφώνονται σε καλικαντζαράκια, στέλνουν τις ευχές τους σε ολόκληρο τον κόσμο, μαθαίνουν για το περιβάλλον και διασκεδάζουν με παραστάσεις, παραμύθια και ιστορίες από τον Άγιο Βασίλη.
Ένα ακόμα γιορτινό σημείο της Αθήνας είναι η Πλατεία Κοτζιά, όπου εκεί θα ξεκινήσει η νέα μας χρονιά. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ένα λαμπερό πάρτι με πυροτεχνήματα, ψηφιακές προβολές πάνω στο δημαρχειακό μέγαρο καθώς και αγαπημένα τραγούδια από κεφάτα συγκροτήματα, υποδέχονται το νέο έτος, σκορπώντας κέφι ως τις πρώτες πρωινές ώρες. Η εορταστική ατμόσφαιρα όμως δεν περιορίζεται μόνο σ’ αυτά. Οι δρόμοι της πόλης γεμίζουν μουσικές και τραγούδια από έλληνες καλλιτέχνες, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, τη μπάντα του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης και την Big Band των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου